Vandaag is een eerder bewolkte dag geweest. Zoals je ook al in de titel kan lezen stond er een strakke wind. Helaas niet in ons voordeel dit keer. Gisteren zei Thomas nog dat dit op zich geen kwaad kon aangezien we vnl door bossen gingen rijden. Het vervelende aan de wegen tussen bossen is dat de wind er zich verzamelt. Dat betekent trappen in de bergaf en net 22km/h rijden.

Als je opzoekt waar we zitten (solferino) dan kan je op de kaart zien dat er in onze buurt heel veel kleine dorpjes zijn. Deze dorpjes ( en we verzinnen het niet) zijn bijna altijd 5 huizen groot. Dat betekent dat de vader van het gezin de burgemeester is, de zoon penningmeester en de dochter zal werkloos zijn. We bevinden ons trouwens ook in het lelijkste deel van Frankrijk. Een maanlandschap met bomen en gek grote sproei installaties voor de akkers waar we nog niets op hebben zien groeien.

Deze avond brengen we door in een chambres d'hotes. Een gezellig Engels koppel heeft op dit moment de kip in de oven geschoven en het sportmateriaal in het wasmachine. Ze houden dit al 10 jaar open maar kennen nog geen 10 woorden Frans. Over integratie gesproken.

Morgen is onze laatste volledige dag in Frankrijk. We rijden richting de Pyreneeën. Wie Pyreneeën zegt zegt ook wild afdalen maar vergeet steil naar omhoog afzien. We vliegen erin!!
Sonja
5/8/2013 03:03:19 am

Hopelijk heeft de gastvrouw dan toch tenminste op z'n Frans leren koken, laat het jullie goed smaken!

Reply
coen
5/8/2013 04:03:12 am

ook dat kennen we : bergaf rijden en moeten stoempen om vooruit te komen; frustrerend he.
laat de kip smaken en leer die engelsen wat frans
in de pyreneeen niet alleen klimmen maar ook genieten; opsnuiven en registreren...
10/10 houden qua veiligheid in den bergaf
bonne soirée

Reply
Stef
5/8/2013 07:05:15 am

Saai decor!
All the best in de Alpen :-)

Reply



Leave a Reply.