Zoals de titel doet vermoeden was het een enorm lastige rit vandaag. Tot km100 hebben we een aantal stevige kuitenbijters voorgeschoteld gekregen. Er lagen dan wel geen kasseien maar de muur van Geraardsbergen was er niets tegen. What goes up must come down! Elke beklimming wordt natuurlijk beloond met een afdaling die dubbel is verdiend. Snelheden tot 60 km/h waardoor de punten op veiligheid daalden van 10/10 naar 9,5/10. Ruimschoots voldoende dus en zelfs grootse onderscheiding.

Het weer maakte onze vestimentaire keuzes wel bijzonder lastig. Een koude wind uit het noorden blies en 14 graden zorgde voor stijve tepels in de afdaling en bezwete ruggen in de beklimming. Op het einde kwam de zon er dan toch door al hebben we onze lange mouwen aangehouden om het kreeftrode vel te sparen.

Onderweg hebben we weer een kleine tegenslag gekend. Het schoenplaatje ( voor leken: het plaatje waarmee de schoen in de pedaal klikt) was een schroefje verloren waardoor we de schoen niet uit de pedaal kregen. Om te voorkomen dat hij er niet inging bij het hervertrekken hebben we hem er pas uitgehaald bij aankomst. Ondertussen hebben we in een fietsenwinkel al een nieuw vijsje ( gratis) gekregen. Niet toevallig van de enigste vrouw in de zaak...

Vanavond zitten we in Chartes. Een zeer rustieke stad met een prachtige kathedraal. Voor de eerste keer zijn we een deftige restaurants tegengekomen. Onze honger kon er met 1 maaltijd niet gestild worden dus hebben we onderweg naar de jeugdherberg nog een pizza meegenomen.

Voor meer verhalen zijn we er morgen weer!!!
Sonja
5/3/2013 04:03:10 pm

Als jullie veilig aankomen mogen jullie wel een dankmis laten opdragen in die kathedraal!

Reply
5/3/2013 04:33:53 pm

HELDEN!

Reply
Stef
5/3/2013 04:53:32 pm

Stijve tepels en de enige vrouw van't dorp een vijs afluizen... Zoekt Interpol jullie al niet?
Topprestatie aan het leveren... Is het nog ver Grote Smurf?
Safety first. Niet te roekeloos hè. 9,5/10 is minimum...
Zal morgen een kaars branden in Scherpenheuvel. Ga er met de jeugdbeweging van de kids naartoe, tevoet! Ook 22,00km en vergeet de komma niet te lezen :-)

Reply
Dirk
5/3/2013 07:26:24 pm

Die Geel Bloeme(koolzaad ?) ferm zou daar uren kunne spendere.
Nog altijd goe bezig gaste ge komt er wel.bee kariful.

Reply
coentje
5/4/2013 01:52:54 am

met die fotootjes heb ik toch nen "déjà vu" zenne. Alleen hadden wij minder materiaalpech. Heb dat ook eens voorgehad tijdens het fietsen dat zo'n vijs weg was; klag begot bekam oope mijn bakkes door die klikpedal :-)
en ge weet het hé mannen; lijk dechte Flandriens : blijve stoempe (vooral bergop). Ciaokes

Reply



Leave a Reply.