Hallo dagtrippers van het eerste uur.

Vandaag is een rustige dag geweest. Vanuit puenta la Reina hadden we slechts 66 km te doen tot in logrono. Spanje is een prachtig en heel divers land. Het lijkt qua uitzicht op geen enkele manier op Frankrijk. Zover het oog hier rijkt zie je groene heuvels waar de wind speelt met de gewassen. Een koude wind die vooral in ons nadeel stond. Tegen de middag is de zon erdoor gekomen en warmde het op.

In Frankrijk konden we zeker onze plan trekken om eten te kopen en derg. In Spanje is het hele andere koek. Van zodra Tom een woordje Spaans praat denken de mensen dat hij Spanjaard is en praten ze hypersnel waardoor het niet meer begrijpbaar is. Voor Thomas is het nog een grotere ramp die kent voorlopig enkel pollo y patatas waardoor hij enkel maar kip met aardappelen kan bestellen.

We willen toch ook even waarschuwen. Tom waes, u bekend als charmezanger van de wereldhit "dos cervezas" is een grote leugenaar!! Niet elke Spanjaard heeft een snor. Integendeel niemand heeft hier een snor enkel die twee gekke Belgen op een mtb langs de camino??

Over die camino, het is ongeloofelijk om zien hoeveel mensen deze tocht te voet aanvatten. De paden van de camino zijn hier perfect onderhouden en bewegwijzerd. Op de weg worden wagens met borden gewaarschuwd dat er wandelaars kunnen zijn. Het is ook opmerkelijk hoeveel wandelaars elkaar kwijtspelen. op een gegeven moment was een vrouw haar man kwijt. we denken wel dat die man de camino heeft gebruikt als excuus om zojn vrouw te dumpen. De hele camino leeft!!

We zijn vanavond overigens met ons gat in de Spaanse olijfolie gevallen!! Eerder had Katrien ons al geïnviteerd om bij haar en vriend Stijn te komen overnachten. We zijn hier rond drie uur aangekomen en wat volgde was een opeenvolging van tapas, wijnen, verschillende plaatselijke en internationale lekkernijen. Als klap op de vuurpijl een lekkere spaghetti met chocomousse als afsluiter. Bedankt Katrien en Stijn voor de geweldige ontvangst!!! ( zie foto )

Tot morgen!!
Sonja
5/11/2013 07:41:46 am

Slechts 66 km, zo gaan jullie er nooit op tijd geraken.... ;)
Blijf voorzichtig en geniet ervan!

Reply
Dirk
5/11/2013 04:17:48 pm

Zeg het is een pelgrimstocht e,geen culinaire fietstocht.
Ik zie het al,ge gaat geen haartje beter zijn als ge terug bent.

Goe bezig gaste,psychologisch zal het steeds beter gaan e

with love from Willebroek ;-)

Reply
Stef
5/11/2013 05:34:56 pm

66km, jullie beginnen het ritme van die Franse gasten van enkele posts geleden aan te nemen.
Bijna einddoel! Gaan gasten!
Ps: Sira en Irene nog niet gezien? :-)

Reply
coen
5/11/2013 09:59:45 pm

thomas kan al zeker dubbel zoveel spaans als pollo met patatas
dos cervezas !
haha
hopelijk nog wat lekker weer voor de laatste dagen
blijven geven gaste ...

Reply



Leave a Reply.