Even kort over gisteren nog. In het klooster zaten we samen met enkele koppels. Een Nederlands, Duits en Zwitsers. De Duitsers zaten naast ons in de kamer en zij hebben het huis van de heer bezoedeld en iedereen mocht het horen. Hilariteit alom natuurlijk wanneer we deze morgen gingen ontbijten! Voor wie verder ooit in het klooster wil slapen kunnen we het eten afraden want ze frituren hier alles. Hoe dichter we bij santiago komen hoe meer religieuze krachten we krijgen. Mozes kon volgens het verhaal de zee splitsen, zonder bewijs (leugenaartje) Met de laatste foto heeft iedereen het bewijs dat thomas de soep kan splitsen!

Deze morgen moesten we om half negen de kamer verlaten. Om kwart na acht stonden we al op straat. Zonder wind en zonder hoogtemeters ging het zeer snel tot 11u. Dan zijn we wat verkeerd gereden. De gps stuurt ons vaak zeer ver rond om hoofdbanen te ontwijken en de kaarten zijn niet volledig up to date. De rit ging richting de bergen. Hoe verder we vorderden hoe meer wind er opstak. De laatste 10 waren omhoog en in combinatie met de wind heeft ons dat een uur geduurd. Van 18 naar 9km/h telkens er een zware windstoot opstak. Op de thermometers stond wel 26graden op een bepaald moment.

We zijn tot in rabanal geraakt vandaag. We liggen in een bicigrino. Een slaapzaal is onze thuis vannacht en we hopen dat er geen snurkers bijzijn. Gezien de omvang van de chauffeur van een groep die hun bagage laat brengen denk ik niet dat er geen snurkers zijn.

Met nog 260km te doen gaan we er morgen 130 doen. Grotendeels naar beneden. Het wordt koud maar zolang het niet nat ligt kunnen we wel vlot en veilig afdalen.

Tot morgen!
Sonja (werk)
5/14/2013 04:52:38 am

Het einde is in zicht mannen. Nog 260km, dat is niets met hetgeen jullie al afgelegd hebben. Mooie foto's trouwens, vooral vd soep! Dan is die van Jenny toch lekkerder he Tom en niet te splitsen. :-)
Tot morgen.

Reply
Sonja
5/14/2013 05:23:33 am

Oei, zó weinig soep voor thomas, precies babyvoeding eigenlijk...

Reply
Stef
5/14/2013 05:23:58 am

260km, een ronde van Vlaanderen doen en mission done.
Hou het veilig he mannen, denk aan de 9,5/10 van een van de eerste posts.
Er gaat iemand hoera zeggen op de sportbenen die we zien. Benieuwd wat het kleurenadvies is op de soepfoto: felrood Carré tafellaken met mosterdgroene split Soep met een Moses in't midden:-)
Hoed af kerels voor jullie prestatie!

Reply
Helen Muylaert
5/14/2013 05:36:59 am

Hoera ;)

Reply
Coen de Leeuw
5/14/2013 06:17:22 am

oei, ooievaars, moet één van jullie ons iets vertellen ?
allez mannen nog ne goeie stoemp op die pedallen en 't is in de sjakoos !
wat een prestatie ! congrats

Reply
johannes
5/14/2013 06:40:51 pm

voorlaatste dag en dan gewoon gaan bidde vo zot!

Reply



Leave a Reply.