Laat ons het eerst nog eens over gisterenavond hebben. De post op de blog hebben we toen gemaakt op het terras net nadat we waren toegekomen. Niets aan de hand in eerste instantie. Zoals eerder gezegd was er van integratie geen enkele zin te bespeuren. Dit werd ons nog duidelijker toen bleek dat John de hele tijd naar de Engelse televisie bleef kijken inclusief het weer? We hebben even moeten wachten op onze maaltijd maar het was het wachten waard. De soep ging snel binnen maar dan kwam het hoofdgerecht. Kijk naar de foto en je kan volgende zaken herkennen: kip, puree, bloemkoolgratin, erwtjes, notenmix, gravey en brood. Zoals je kan zien een zeer stevige maaltijd! Als klap op de vuurpijl kwam daar nog eens een applecrumble met ijs en toch een kg suiker bij. Je kan zeggen van het koppel wat je wil maar koken konden ze zeker!!
Hoe langer we rondliepen in het huis hoe duidelijker het werd. Alles stond schots en scheef in het huis; lusters, vloeren, kaders, tafels,... Ongeloofelijk!!

Deze morgen zijn we opgestaan met het idee 90 km te doen. Dit was de enige plek op de route waar er overnachtingsplaatsen waren. Vertrokken om half negen, bij de boulanger geweest, ontbeten. Goed en wel op de fiets rond 10:30u. Tegen 11 is het beginnen regenen. Alles aangedaan tegen de regen buiten de overschoenen want die van Tom zaten te diep in de zakken en hij vond ook dat Thomas "ne platte" was als hij dat wel zou doen. Zo'n dreigementen gaan nooit zonder gevolg dus allebei zonder overschoenen op weg. Omdat het regende hebben we wat snelheid gemaakt opdat we op tijd zouden binnenzitten. Rond 12u bleek dat we wel heel snel zouden binnenzitten. Daarom hebben we besloten dat verderrijden interessanter was als wenen op een hotel kamer. We hebben er uiteindelijk 159 gereden of beter gevlamd!!! We zijn ook met de eerste bergen geconfronteerd geworden.Wat had je anders van de pyrineen verwacht hoor ik sommigen denken. De benen van ons beide voelden na een dikke week zo sterk aan dat we naar boven vlogen. Heeft dat iets met die kip van gisteren te maken? God mag het weten! Alleszins we zitten op dit moment in st Jean pied de port. Het pelgrimsmekka bij uitstek!!

Omdat van hieruit veel wandelaars vertrekken zijn er ook veel bedden nodig en die leken bij onze aankomst volledig vol te liggen. Het concept is dat pelgrims voor 20 euro bij de inwoners mogen slapen die al hun kamers hebben omgetoverd tot slaapzalen. Een oude dame zag dat we nog een plaats zochten en nam ons mee. In de kamer bleek al een ouder Chinees koppel te liggen en het scheelde niet veel of we moesten er mee in het bed liggen waardoor we dit toch hebben afgewezen. Terug op straat, in de kou zijn we beginnen zoeken naar een nieuwe plaats. Net wanneer we de wanhoop nabij waren bood ons zich toch een zeer degelijke plaats aan. Alle geluk!!

Alles wat in deze stad gebeurt leeft en ademt in het teken van de pelgrim. Hoewel we er morgen uitgebreid onze tijd voor gaan nemen voelt het nu al heerlijk aan om hier te zijn.

Morgen gaan we het er eens goed van nemen met max 100km. Er zit wel een klim van 20 km in. Een bezoek aan pamplona en onze eerste nacht in Spanje.

We vinden het trouwens fantastisch om te zien hoe de blog gevolgd wordt. Het steunt ons te weten dat er zoveel belangstelling voor is. Bedankt en blijf vooral reageren!!!

Hasta manana!
Sara
5/9/2013 06:27:06 am

Hopelijk in Spanje beter weer! Lotte en ik branden elke dag een kaarsje. Jullie zien er trouwens nog even fris uit als een week geleden .. Worden jullie nu echt niet moe?

Reply
Sonja
5/9/2013 06:32:55 am

Keep on going mannen, terug naar 't zonnetje! Hier heeft ze vandaag volop geschenen :)
Niet van suiker en niet van chocola he ;)

Reply
Sara
5/9/2013 06:34:00 am

Zo kennen we jullie hè! Super bezig mannen! Volhouden nu..

Reply
Helen Muylaert
5/9/2013 06:34:49 am

Schat ik ben zo fier, geel is echt een modetopper deze zomer!;) Zie "De lente van 2013 is er eentje om vrolijk van te worden. Pittig oranje, fuchsia, rood, smaragdgroen, GEEL of zelfs fluo? Toon op toon of color blocking? Alles kan, zolang je maar knalt met kleur."

Reply
coen
5/9/2013 06:48:15 am

hello waterkiekes, das verdorie goe gereden. morgen wa heuveltjes en ge zijt er bekans. maar vergis u niet : na de pyreneeen blijven er serieuze uitdagingen in N-Spanje, maar wel (destijds) prachtige wegen met nieuw asfalt die goed reden en ruimte voor fietsers (helm verplicht in spanje).
nog zo'n 7 - 800 kms en 't is gebakken.
RESPECT, gaste : zo'n gemiddelden per dag !

Reply
Dirk
5/9/2013 06:51:31 am

Dan kenne die zoveel frans als ik,den hond zijn kl...
Die maal ziet er inderdaad calorierijk uit.
En regen kent ge nog van Belgie e !
Ben content dat het goe loopt en trots op jullie prestatie.
Veel foto's nemen e ;-)

Reply
johannes
5/9/2013 07:38:02 am

love het haantjesgedrag daar.
Trouwens: Ik dacht dat compostella het pelgrimsoord bij uitstek was?
Jaja max 100 km. Ik durf er voor te wedden dat het terug 150 ofzo zal worden.
Amuseer jullie in Pamplona, hopelijk kunnen jullie daar een stierenren zien? Of is da die stad waar er me die tomatte word gesmete?
Alleszins nog veel pret e boys!

Reply
johannes
5/9/2013 07:40:23 am

*wordt

Reply
Frans De Bie
5/9/2013 08:16:08 am

Beste Thomas en Tom

Wij hebben met plezier een gift overgemaakt voor Oscare (een mooi doel trouwens!) We staan achter jullie actie en bewonderen jullie volharding. Aan jullie gezichten te zien is het niet alleen afzien maar ook volop genieten. Eigenlijk zijn we stikjaloers, maar dat zeggen we niet. Waren we 30 jaar jonger, dan...

Doe zo voort, en we duimen voor een probleemloze en leuke rechte lijn naar Santiago! Nog maar 800 000 meterkes...

Frans en Brigitte

Reply
Nevin
5/9/2013 04:20:27 pm

Tommeke,

die maaltijd ziet er toch beter uit dan die pizzake's van nen euro da ge bijna dagelijks in uw zjip slaagt op't werk.

goe bezig manne

Reply
luc
5/9/2013 04:50:05 pm

Mmmmmm zag er inderdaad zéér Engels uit ! Hebben jullie de teveel aan bloemkool op jullie hoofd gezet:):) ... grappig zicht die gele regencondoom ! allez E viva Espana ! Hasta la vista:) goal goal goal ... de Belgica ! Tiene ojos limpios mi querido ! oftewel les 2 ! Succes in de heuveltjes daar.

Reply
Bruno
5/9/2013 06:24:38 pm

Jullie zijn ZO goed bezig!! Blijven gaan! Ik hoop samen met jullie op goed weer en een mooie tocht in Spanje!
Grtz

Reply



Leave a Reply.