Toegegeven, de post van gisteren was misschien ietwat negatief. Na een overval deze morgen op de plaatselijke pharmacie voelen we ons al pakken beter!!! Met strepsils en nurofen in de aanslag komen we door heel Frankrijk.

Het was een dag om nooit te vergeten!! Fantastisch mooie wegen, leuke afdalingen en super gezellige dorpjes!!! Om je een indruk van dit alles te geven voegen we er een aantal foto's bij.

Kan er iemand overigens de krant verwittigen dat de verloren stad gevonden is. Ze ligt in Frankrijk en we zijn er geweest. Zie foto's voor meer uitleg:)

Op deze tocht verzamelen we ook stempels om aan te tonen dat we effectief met de fiets zijn gekomen. In verschillende steden vragen we dan ook naar de stadsstempel. In charroux heeft Tom zich echter laten vangen en heeft hij een stempel van het lokale café gekregen. Die paters in compostella zullen denken dat we op kroegentocht zijn geweest.

Verder hebben we ook enig geluk gehad. Op een bepaald moment tikte er iets aan de fiets van Thomas. Er bleek een spijker in zijn band te zitten. We dachten dat wanneer we hem er gingen uittrekken de band volledig zou leeglopen. We hebben onze banden echter onderschat en er is geen luchtje uitgekomen.

Morgen trekken we naar Saint emillion.

We will keep you updated on our current status!
 
Eindelijk stilte... Zoals beschreven zijn we gisteren in een gite blijven slapen. De nacht is ons allesbehalve goed bevallen. Verschillende keren wakker geworden, slechte bedden,... Het resultaat was dat de verkoudheid die Tom al had is overgeslagen op Thomas. Hoewel sommigen zullen beweren dat Thomas een klein kind wordt als hij ziekjes is, vandaag had hij geen stem meer door de keelpijn.

De eerste echte pijntjes beginnen nu door te komen. De billen van beide heren, de knieën van Tom, de polsen van ons beide,... Het is een pelgrimstocht en een beetje afzien hoort erbij.

Ondanks alles hebben we weer veel KMS gereden vandaag 162,34 om precies te zijn. Regelmatig zon, eerder weinig hoogtemeters. Op het einde hebben we allebei toch goed afgezien.

Op dit moment zitten we in poitiers. In een hotel dat je zeer goed kan vergelijken met fawlty towers. Er is net geen Manuel uit Barcelona te bespeuren.

Morgen lassen we een relatieve rustdag in met 124 km naar angouleme.

Tot morgen

Sorry voor het ontbreken van foto's maar de Wifi kon niet worden geïnstalleerd op de telefoon van Thomas en hij heeft alle foto's.
 
Geen paniek, geen paniek... Gisteren hebben we een lange fietsdag gehad. Dat is niet de rede van de ontbrekende post. We zaten 's avonds in een gites. Beeld je een baraque in de Ardennen in waar je met 20 man samen kan slapen. We lagen er echter alleen. De gites gaf ons ook de kans om eens goed en veel te eten. We waren aangekomen om half zeven en zijn nog alle ingrediënten voor spaghetti gaan halen. Goed en veel was het motto.

Verwas een fantastische fietsdag, 139 km. Wind op kop en zeer stijle stukken. We zijn door de meest magische dorpen gereden. Foto's volgen nog!

Bij het vertrek s morgens zijn we ook de eerste pelgrim te voet tegen gekomen. Wat wij doen is al zeker een uitdaging maar te voet... Respect!!!
 
Zoals de titel doet vermoeden was het een enorm lastige rit vandaag. Tot km100 hebben we een aantal stevige kuitenbijters voorgeschoteld gekregen. Er lagen dan wel geen kasseien maar de muur van Geraardsbergen was er niets tegen. What goes up must come down! Elke beklimming wordt natuurlijk beloond met een afdaling die dubbel is verdiend. Snelheden tot 60 km/h waardoor de punten op veiligheid daalden van 10/10 naar 9,5/10. Ruimschoots voldoende dus en zelfs grootse onderscheiding.

Het weer maakte onze vestimentaire keuzes wel bijzonder lastig. Een koude wind uit het noorden blies en 14 graden zorgde voor stijve tepels in de afdaling en bezwete ruggen in de beklimming. Op het einde kwam de zon er dan toch door al hebben we onze lange mouwen aangehouden om het kreeftrode vel te sparen.

Onderweg hebben we weer een kleine tegenslag gekend. Het schoenplaatje ( voor leken: het plaatje waarmee de schoen in de pedaal klikt) was een schroefje verloren waardoor we de schoen niet uit de pedaal kregen. Om te voorkomen dat hij er niet inging bij het hervertrekken hebben we hem er pas uitgehaald bij aankomst. Ondertussen hebben we in een fietsenwinkel al een nieuw vijsje ( gratis) gekregen. Niet toevallig van de enigste vrouw in de zaak...

Vanavond zitten we in Chartes. Een zeer rustieke stad met een prachtige kathedraal. Voor de eerste keer zijn we een deftige restaurants tegengekomen. Onze honger kon er met 1 maaltijd niet gestild worden dus hebben we onderweg naar de jeugdherberg nog een pizza meegenomen.

Voor meer verhalen zijn we er morgen weer!!!
 
Een wijze oude man zei me eens "tot in Spanje is het vrij plat" mochten we een euro krijgen voor elke hoogtemeter die we al gedaan hebben... Het gaat hier de hele dag op en af.

In de voormiddag hebben we heel wat dorpjes doorkruist het ene al wat kleiner als het andere. Dorpjes waarbij Battel in vergelijking een hoofdstad is. Zeer fijn, zeer gezellig allemaal maar geen enkele winkel te bespeuren. Na lange tijd toch een aangename lunch gehad met stokbrood en wat beleg.

Wat we niet gemist hebben is de zon. Als je onze benen (linkse waren van Thomas, rechtse van Tom) gezien hebt weet je dat deze geen extra zon konden verdragen. Een hele dag bewolkt met af en toe wat dreiging tot regen. Alle geluk hebben we het droog gehouden. De wind was weinig aanwezig en als ze aanwezig was blies ze in ons voordeel.

We zitten nu in clermont. Een "stad" die als zovele steden gevormd is door een kerk op een berg. Het leuke kerkplein vormt de ideale gelegenheid voor een eerste terrasje net als de zon tevoorschijn komt.

Een goede maaltijd vinden is niet zo gemakkelijk in Frankrijk, tenzij je veel zin hebt in pizza, pita, durums of Chinees. Alsnog in een pizzeria een spaghetti gevonden. Morgen plannen we tot in Chartres te rijden. Een rit van 152 recht tot in de plaatselijke auberge de jeunesse.

Tot morgen!
 
And they're off!! Met deze woorden begint Jeremy clarckson van top gear steeds de rubriek "star in a reasonable priced car". Vandaag had hij het ook tegen ons kunnen zeggen. Gedreven door alle aanmoedigingen maar zeker ook door gangmakers Daan Ver donck en Nicolas makay hebben we er tot Aalst een zeer strak tempo op nagehouden. De weg naar Aalst is een oude spoorlijn die tot fietsostrade is omgebouwd. Ze trekt een rechte lijn door het landschap en met de wind in de rug was het er heerlijk fietsen vandaag.

Vanuit Aalst hebben we lange tijd de Dender gevolgd. We zijn er ook onze eerste lotgenoten tegengekomen. Een gepensioneerd koppel dat niet aan hun proefstuk toe was

Het af en toe onverharde jaagpad heeft een zware tol geëist van onze fietsen. De twee schroefjes die het rek van Tom op zijn fiets houden zijn verdwenen. Het rek was dus los en met 10 kg bagage moesten we dringend een oplossing hebben. Thomas had bij toeval 2 schroefjes bij voor zijn zakken en deze pasten wonder boven wonder in het rek van Tom.

Het overschrijden van de grens hadden we wel wat koninklijker voorgesteld. Een lelijk bord met een misschien nog lelijkere vuilbak voor.

Het was een fantastische dag, hele dag zon, wind in de rug. 182km is dan ook het resultaat

Morgen staan er 150 km op het programma en als we dat halen zitten we in de regio van Clermont.

Als laatste hebben we nog een prijsvraag. Van wie zijn welke benen?

Succes!!
 
Beeld je in... Tijdens een fietstocht komen Tom en Thomas elkaar tegen, slaan een babbeltje en vijf minuten later valt de beslissing om in het voorjaar van 2013 naar compostella te fietsen.

Na lange voorbereiding is het eindelijk zover! Zak gemaakt en benen ingesmeerd zullen Tom en Thomas op woensdag 1 mei klaar zijn voor een groots avontuur. Zoveel kms (2200) te rijden maar ook zoveel te zien, zoveel mensen te ontmoeten,...

Het vertrek is gepland op woensdag 1 mei. Om half tien spreken we af aan het rodekruisplein te Mechelen. Ten laatste om tien uur zwaaien we uit. Wie graag wil kan steeds mee fietsen maar is zelf verantwoordelijk voor zijn terugkeer.

Op deze blog zullen we proberen regelmatig een teken van leven te geven.

Tot snel!